Metsästysvideot netissä, osa 1

Sattuneesta syystä – itseni tulee seurattua melkolailla aktiivisesti metsästysvideoiden esiintymistä, niin dvd-julkaisuina, tv-ohjelmina kuin netistä löytyviltä videopalvelu-sivuilta kuten Youtubesta, Vimeosta ja myös Facebookistakin. Videoita löytyy netin syövereistä todella iso valikoima ja todella iso osa hyvistä videoista on vielä varmasti itseltänikin löytämättä. Mutta ajattelin laittaa tähän esille nyt jonkunlaista listausta itseäni miellyttävistä videoista, mitä olen itse bongannut. Tarkoitus ei ole laittaa videoita mihinkään parhausjärjestykseen, vaan tuoda esille erilaisia esimerkkejä toimivista malleista metsästysvideokuvauksen parissa. Tässäpäs näitä nyt olisi, olkaapa hyvä:

 

Hirvijahti 2012. Bongasin kyseisen videon Erälle.netin keskustelufoorumilta ja pakkohan tämä oli listalle laittaa. Teknisellä huippulaadulla ja hienoilla maisemilla sekä kuvakulmilla, ei tällä videolla mässäillä – mutta sisältö onkin sitten täyttä tavaraa. Suomalaista rennonrepseätä hirvijahtia. Heille jotka haluavat videolta katsoa kaatoja toisen perään ja onnistumisien katkeamatonta virtaa, suosittelen jotakin toista videota katsottavaksi. Mutta tällä videolla tuleekin esille kolikon kääntöpuoli, mukaansa tempaavat persoonat ja aito jahtifiilis hyvässä seurassa huumorilla sekä tilannekomiikalla maustettuna. Hymy huulilla tämän katsoo, aina kerta toisensa perään.

 

Sanomalehti Karjalaisen tuottama Kyyhkyjahdin aloitusvideo vuodelta 2012, on varsin miellyttävää katsottavaa. Esillä ovat tavalliset metsämiehet ja mikä positiivista myös metsästäjänainen, joka onkin videolla ns. pääosassa. Ei mitään huimia tilanteita ja draamaa tarjoava äksönpläjäys mutta leppoisaa meininkiä jota on mukava katsella kyyhkynmetsästyskautta odotellessa.

 

Ilvespätkä22012. Päiväkirjamainen ote ja kuvaajan oma, spontaanisti ilman käsikirjoitusta toteutettu selostus, kantaa hyvin koko vajaan kuuden minuutin pituisen videon läpi. Selostus tuo videon seurattavuuteen ja kiinnostavuuteen roiman lisän. Ilveksen metsästyksen ystävänä tämän kyllä katselee kerran jos toisenkin läpi ja odottelee kuumeisena seuraavaa talvea ja lumisia ilvesjahteja.


Trädskällarjakten 2011. Youtube-bongaus jossa Suomenpystykorvan kanssa kanalintujahtia rapiat 21 minuuttia. Voiko tätä tämän aidommin enää videon avulla esittää?

Vuodelta 2011

Ja saman tekijän tuotos samasta aihepiiristä vuodelta 2012.

 

Donnie Vincent’sin The Rivers Divide -elokuvan traileri. Vie teknisesti metsästysvideoiden tekemisen ennennäkemättömälle tasolle. Traileri on hyvin pitkälti aiheen kanssa fiilistelyä, pientä täkyä annetaan monelta suunnalta mutta varsinainen toiminta on jätetty itse elokuvaan.

 

Toinen esimerkki uuden mantereen tuotannosta on Outback Outdoorsin traileri, jossa päästään seuraamaan meikäläisittäin eksoottisen oloisessa miljöössä tapahtuvaa jousimetsästystä. Jahti on varsin mielenkiintoisesti toteutettua hiivintäjahtia joka on yhdistetty peurakaaveen (mikähän tuolle olisi sopivampi termi?) apuna käyttöön.

 

 

Tämänkertaisen listan viimeisimpänä – mutta kuten fraasi kuuluu – ei vähäisimpänä. jousimetsästysaiheinen video jollaista en ole aiemmin ainakaan itse päässyt näkemään. Todella, todella hienoa ammuntaa. Katso video Duplapuska Klubin Facebook -sivulta.

Edit: Kiitoksia Tapiolle vinkistä youtube-linkin suhteen, tässä sama vielä suoraan katsottavissa:

 

Jatkan listan parissa – joku kaunis päivä ;)

 

Yksi kommentti Metsästysvideot netissä, osa 1

Jätä vastaus